Jaké jsou lhůty pro čištění komínů?

Obsah

Jaké jsou lhůty pro čištění komínů?

Jaké jsou lhůty pro čištění komínů?

V § 5 stanovuje lhůty pro čištění komínů. Čištění komínů, popřípadě kontrola jejich stavu se provádí za rok nejméně: jsou-li do komínů zapojeny spotřebiče paliv do výkonu 50 (kW) v rekreačních domcích a chatách, pokud nejsou obývány celoročně, nejméně jednou

Jaké jsou požadavky na čištění komínů?

Vyhláška č.111/1981 Sb. o čištění komínů. ČSN EN 1443 : Komínové konstrukce – Všeobecné požadavky. ČSN 73 42 01 : Komíny a kouřovody – Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv. Vztahuje se na vlastníky, správce a uživatele budov a jiných objektů včetně rekreačních.

Jaká je výška průduchu komínového spotřebiče?

Neúčinná výška průduchu komína pro spotřebiče na kapalná a plynná paliva musí být min. u komínového průduchu úzkého 150 ( mm ), středního a průlezného 250 ( mm ). Přetlakové komíny - vzduchový průduch má mít průřez min. 100 (cm 2 ). Do výkonu spotřebiče C (viz. kapitola IX. Plyn v objektu, část 9.3.3.

Jak použít komínové vložky z hliníku?

Komínové vložky z hliníku lze použít jen do 150 ( mm ) pro spotřebiče se suchým provozem. Použití 2 a více druhů kovových materiálů v 1 komínovém systému lze, nesníží-li se tím životnost systému. Po celé účinné výšce musí mít neměnný průřez.

Související příspěvky: