Může být krvácení do mozku akutní?

Obsah

Může být krvácení do mozku akutní?

Může být krvácení do mozku akutní?

Krvácení do mozku může být jak akutní, třeba po úrazu hlavy, tak chronické, kdy krevní sraženina na mozku narůstá delší dobu a potíže se projeví později. Objevily se u vás poruchy vědomí, zvracení nebo ztráta hybnosti?

Může se jednat o mozkové krvácení?

Mozkové nervy či hlavové nervy, jinak také známé jako kraniální nervy, vystupují z mozkového kmene. Pokud dojde k prasknutí tepny nebo cévy, může se objevit nepříjemné brnění obličeje. V tomto okamžiku je potřeba dostat se co nejrychleji k lékaři. Může se jednat o mozkovou příhodu nebo právě o mozkové krvácení.

Co se týče krvácení do mozku?

Existuje několik typů krvácení do mozku, které se liší podle místa krvácení: Intracerebrální krvácení: jak již název naznačuje, jedná se o krvácení dovnitř mozku, přímo z tepen zásobujících mozek, hlavně z přední, střední a zadní mozkové tepny (a. cerebri anterior, media et posterior). Tento typ krvácení do mozku bývá nejzávažnější.

Jaké jsou trvalé následky krvácení do mozku?

Mezi nejčastější trvalé následky krvácení do mozku patří: 1 ochrnutí 2 slabost nebo necitlivost některých částí těla 3 potíže s polykáním (dysfagie) 4 úplné oslepnutí nebo zhoršení zraku 5 snížení schopnosti mluvit a rozumět mluvenému slovu 6 zmatenost nebo porucha paměti 7 změna osobnosti a jiné duševní poruchy More ...

Související příspěvky: