Jaké jsou vlastnosti ultrazvukového senzoru?

Obsah

Jaké jsou vlastnosti ultrazvukového senzoru?

Jaké jsou vlastnosti ultrazvukového senzoru?

Funkci ultrazvukového senzoru tak charakterizují následující údaje: Aktivní rozsah (Sensing distance, Operating scanning dist.) - maximální dosah, uvnitř kterého může senzor zjistit přítomnost normou nebo výrobcem definované clonky. Clonka může být čtvercová nebo kulatá, umístěná kolmo k ose vyzařovací charakteristiky.

Kde se nabízejí ultrazvukové senzory?

I ultrazvukové senzory se dnes obvykle nabízejí buď v kvádrových pouzdrech různých velikostí nebo pak ve válcové provedení s upevňovacím závitem ve velikostech M12, M18, M30. Příklad válcového provedení M30 ultrazvukových senzorů SICK a malého kvádrového pouzdra senzorů Microsonic.

K čemu slouží M30 ultrazvukové senzory?

Příklad válcového provedení M30 ultrazvukových senzorů SICK a malého kvádrového pouzdra senzorů Microsonic. Tam, kde je nutné detekovat průhledné, různě tvarované objekty nebo kapaliny na velké vzdálenosti několika metrů, je ultrazvukový senzor prakticky jediným spolehlivým řešením.

Jaké jsou omezení použití ultrazvukového principu detekce?

Jedno u mála omezení použití ultrazvukového principu detekce pak může být rozptyl vysílaného ultrazvukového paprsku například na hladkých površích nebo z principu funkce vyplývající nemožnosti použití ve vakuu. Z pohledu začlenění do systému se vyrábějí ve stejném mechanickém i elektrickém provedení jako senzory indukční nebo kapacitní.

Související příspěvky: