Kdo je nejčastěji používaný materiál pro vodiče průřezů?

Obsah

Kdo je nejčastěji používaný materiál pro vodiče průřezů?

Kdo je nejčastěji používaný materiál pro vodiče průřezů?

Měď (Cu) - ρ = 0,0178 Ω·mm 2 ·m -1 - nejčastěji používaný materiál pro vodiče všech průřezů. Podrobně o mědi pojednává kap. 4.4 . Hliník (Al) - ρ = 0,0285 Ω·mm 2 ·m -1 - velmi často používaný spíše pro větší průřezy a pro lana AlFe. Podrobně o hliníku pojednává kap. 4.6. na obr. 8.3 je hliníkový kabel se sektorovým složeným jádrem.

Co je označení vodičů?

Samozřejmě, že L, N a PE je označení vodičů. Písmenka jsou zkratkami z jazyka anglického. L : L ine (fázový vodič) N : N eutral (neutrální vodič) PE: P rotective E arth (ochranné uzemnění) PEN: P rotective E arth and N eutral (ochranné uzemnění s funkcí středního vodiče).

Jaké jsou vlastnosti trolejového vodiče?

e) Trolejové - vodič má charakteristický tvar, na bocích má drážky, které slouží k upevnění úchytů tak, aby držely drát dostatečně pevně a spolehlivě a přitom nezasahovaly do dráhy sběrače. Rozměry a zaúhlení nosné i sběrné části troleje se pak liší podle toho, z jakého materiálu je vyroben a pro jaké účely určen.

Co je nízká teplotní odolnost vodiče?

LDPE (nízkohustotní) - teplotní odolnost 70ºC - pro vodiče nízkého napětí. Zesíťovaný polyetylen - XPE - pro vodiče vysokého, nebo velmi vysokého napětí. Obr. 8.4 ukazuje vodiče 110 kV s izolací ze zesíťovaného polyetylenu s jádry z mědi i hliníku.

Související příspěvky: