Jaká je intenzita zvukového vlnění na překážku?

Obsah

Jaká je intenzita zvukového vlnění na překážku?

Jaká je intenzita zvukového vlnění na překážku?

V důsledku toho, že při dopadu zvukového vlnění na překážku (např. stěna, dveře, …) část zvukové energie proniká do druhého prostředí a zbytek se od překážky odráží podle zákona odrazu, je intenzita odraženého (reflektovaného) vlnění vždy menší než intenzita vlnění dopadajícího na stěnu.

Co je ultrazvuk srdce?

Ultrazvuk srdce (echokardiografie, ECHO) ECHO ukáže lékaři pohyblivost jednotlivých srdečních oddílů a umožní mu přeměřit sílu srdečních stěn, průměr kořene aorty a další rozměry. Lékař může znázornit pohyb krve srdcem a odhalit případnou regurgitaci (zpětný tok krve na chlopních).

Jak zvýšit intenzitu zvuku v prostoru?

Je-li třeba snížit hladinu intenzity zvuku v prostoru, je nutno zvýšit celkovou pohltivost zvuku. To lze udělat buď obkládáním stěn hmotami s velkým koeficientem , nebo pomocí speciálních konstrukcí (divadelní sály, koncertní sály, …).

Co je ultrazvuk břicha?

Ultrazvuk 1 Popis ultrazvuku. Ultrazvukové vyšetření je výbornou metodou pro zobrazení měkkých tkání, nehodí se pro vyšetřování plic... 2 Typy ultrazvuku. Lékař Vás na UZ břicha pošle při bolestech nejasného původu, při podezření na ledvinové nebo žlučníkové... 3 Co dělat před ultrazvukem. Jeden den před plánovaným ultrazvukem břicha se vyhněte nadýmavým potravinám (hrách,... More ...

Související příspěvky: