Jak připravit řízky?

Obsah

Jak připravit řízky?

Jak připravit řízky?

Tři dny starou veku, popřípadě housku nebo rohlík "oloupejte" nebo okrájejte a ze střídky nastrouhejte potřebné množství strouhanky. Nikdy řízky neobalujte předem, vždy až těsně před smažením. A na množství tuku nešetřete, řízek by měl při smažení "plavat".

Jak začít s kuřecími řízky?

1 S tímto receptem musíte začít jeden nebo lépe dva dny předem. Nejprve očistěte kuřecí řízky – omyjte je pod studenou... 2 Odstraňte z česneku slupku, prolisujte ho lisem na česnek a společně se solí a majoránkou rozmíchejte v hrnku s... 3 Do dostatečně velkého igelitového pytlíku – mně nejlépe vyhovuje rozměr 20 x 30 cm – nebo do mělké široké misky nasypte... More ...

Jak připravit řízky z drůbeže?

Když už chcete řízek z kýty, předem ji namarinujte. Z drůbeže se nejčastěji využívá kuře a krůta. Nejlepší jsou stehenní řízky, jejich maso je šťavnatější než to z prsou. Přesto u nás lidé raději připravují řízky prsní.

Jak upěchovat řízky?

Osolené, opepřené a případně i naklepané řízky silně upěchujte v hrubé mouce. Po deseti minutách toto pěchování ještě zopakujte. Pak řízky pečlivě namočte v rozšlehaném vejci, do kterého však nepřidávejte mléko ani vodu a nakonec plátky masa silně upěchujte v čerstvé strouhance. Strouhanka musí být vláčná, nikdy ne suchá a tvrdá.

Související příspěvky: