Co je jedlé bobule tisů?

Obsah

Co je jedlé bobule tisů?

Co je jedlé bobule tisů?

Zrádné bobule tisů – jedlé, ale současně prudce jedovaté Jednou z nejdekorativnějších zahradních dřevin je tis. Působí pěkně ať už jako solitér, nebo v živém plotě. Ale pozor. Sladká dužina jeho sytě červených bobulek je jedlá a chutná, jenže semena jsou extrémně jedovatá! Nesmí se rozkousnout ani spolknout.

Co jsou jedovaté bobule?

Dejte si pozor na jedovaté bobule! Podzim symbolizují především zralé plody, ale ne všechny patří mezi jedlé. Seznamte se s těmi, které by vaše děti neměli vůbec ochutnat.

Proč jsou bobuličky jedovaté?

Jenže tyto kuličky obsahují saponiny a další jedovaté látky. Pokud si děti neumyjí po hře ruce a posvačí, vyvolávají tyto látky zvracení, bolesti břicha a záněty kůže a sliznic. Požití většího množství bobulí vede k projevům zmatenosti někdy i k bezvědomí.

Proč jsou cesmínové bobulky jedovaté?

Přestože si na nich ptáci pochutnávají, pro nás jsou silně jedovaté. Cesmína ptákům sice chutná, ale pro nás je jedovatá. Krasavice, kterou si na zahradu dává stále více lidí. Není divu, protože její krásně červné bobulky prozáří i šedé zimní dny. Bobule jsou ovšem jedovaté.

Související příspěvky: