Může vitamín C poškodit zubní sklovinu?

Obsah

Může vitamín C poškodit zubní sklovinu?

Může vitamín C poškodit zubní sklovinu?

Žvýkací formy vitamínu C mohou poškodit zubní sklovinu. Vysoké dávky vitamínu C mohou měnit výsledky vyšetření krve a moči. Mohou též překrýt přítomnost krve ve stolici. Je proto nutné před laboratorním vyšetřením informovat lékaře o užívání vitamínu C.

Jak zvýšit hladinu vitamínu C v moči?

Vysoké dávky vitamínu C mohou měnit výsledky vyšetření krve a moči. Mohou též překrýt přítomnost krve ve stolici. Je proto nutné před laboratorním vyšetřením informovat lékaře o užívání vitamínu C. Diabetici musí myslet na to , že při přijímání vysokého množství vitamínu C může být stanovení cukru v moči nepřesné.

Kdo je nejčastěji užívaným vitamínem C?

Vitamín C patří k nejčastěji užívaným vitamínům. Většině lidí je známý jeho preventivní účinek proti nachlazení a chřipce. Vitamín C má i plno dalších velmi důležitých funkcí pro organismus. Jeho účinky by měli především ocenit lidi z velkoměst, kuřáci, alkoholici, staří lidé, a ženy užívající hormonální antikoncepci.

Může se u plodu vyvinout závislost na vysokých dávkách vitamínu C?

V opačném případě se u plodu může vyvinout závislost na vysokých dávkách vitamínu a po narození se bez pokračování maximálního příjmu vitamínu C rozvinou příznaky kurdějí ( nemoc z nedostatku ). Žvýkací formy vitamínu C mohou poškodit zubní sklovinu. Vysoké dávky vitamínu C mohou měnit výsledky vyšetření krve a moči.

Související příspěvky: