Jaké jsou rozvody pitné vody v budovách?

Obsah

Jaké jsou rozvody pitné vody v budovách?

Jaké jsou rozvody pitné vody v budovách?

Vnitřní rozvody pitné vody v budovách lze provádět pouze měděným potrubím, vyrobeným podle ČSN EN 1057. Trubky musejí mít minimální obsah 99,9 % Cu+Ag a jsou vyrobeny z tzv. fosfordezoxidované mědi (třída Cu-DHP, nebo CW024A), která je více odolná proti korozi.

Může pomoci pravidelné pití vody?

Ke zlepšení kvality pleti může pomoci pravidelné pití vody. Některé výzkumy dokonce zjistily souvislost mezi nízkým příjmem tekutin a předčasným stárnutím. Doktor Navarro podotkl, že hydratace organismu může některým lidem pomoci vyčistit pleť a vypadat mladší.

Co jsou měděné trubky pro pitnou vodu?

Měděné trubky pro pitnou vodu, vyráběné dle ČSN EN 1057 mají při malé tloušťce stěny vysokou pevnost a velmi kvalitní vnitřní povrch. Jsou také snadno zpracovatelné a tyto jejich vlastnosti umožňují provést vnitřní rozvod v budově nejenom provozně naprosto spolehlivě, ale také i esteticky.

Jaká je životnost rozvodu pitné vody?

Dlouhá životnost měděného rozvodu pro pitnou vodu předpokládá rovněž, že do vodovodu bude přivedena pitná voda o hodnotě pH 6,5 až 9,5 s obsahem CO 2 ≤ 44 mg/l. Vodárny tento požadavek kryjí se snahou přiblížit se co nejvíce optimální kvalitě pitné vody.

Související příspěvky: