Co dělat, když kočka málo pije?

Obsah

Co dělat, když kočka málo pije?

Co dělat, když kočka málo pije?

Co ale dělat, když kočka málo pije? Udělejte z pití zábavu. Nabídněte kočce různé zdroje, v nichž bude voda různé kvality: dešťová voda, převařená voda, minerálka (nesycená), tichá voda, odstátá voda… Dobré služby často prokáže i pokojová fontánka.

Můžete nahradit kravské mléko mlékem pro kočky?

Kravské mléko můžete nahradit speciálním, průmyslově vyráběným mlékem pro kočky. Toto mléko má zredukovaný obsah mléčného cukru a je podobné mateřskému mléku kočky, proto je pro každou kočku stravitelné. Je ovšem dosti drahé. Můžete ho nahradit i kondenzovaným tatra mlékem zředěným vodou.

Proč kočka odmítá pít?

Hned vedle potravy kočka často odmítá pít, protože ani ve volné přírodě kočky nikdy nepijí tam, kde skolí kořist. Na co se zapomíná, je fakt, že stejně jako je voda zdravá, může být škodlivé kravské mléko.

Proč dospělé kočky potřebují mléko?

Dospělé kočky nedokážou mléko strávit a mají po něm průjem. Samozřejmě malá koťata mléko, zvlášť to mateřské, potřebují. S masem je to jinak. Kočky jako masožravci ho dostávat musejí. Ovšem nesmíme jim podávat pravidelně syrové maso, a to ani tehdy, když jsme ho před tím na několik dnů zmrazili, abychom zničili všechny škodlivé látky.

Související příspěvky: