Proč bychom neměli pít vodu po jídle?

Obsah

Proč bychom neměli pít vodu po jídle?

Proč bychom neměli pít vodu po jídle?

Ruku v ruce s mýtem o tom, že bychom po jídle neměli pít vodu, jde i ten, že by ta tekutina rozhodně neměla být studená. Protože natrávené tuky by mohly uvnitř ztuhnout a už bychom je nestrávili. Jenže podobně jako je to se zákazem pití vody po jídle, je i toto  mýtus.

Jak vypijte vodu před jídlem?

Doporučený pitný režim: 1 před jídly vypít minimálně 3 dcl vody, ideálně v rozmezí 15 - 30 minut před jídly 2 pít až 1 - 2 hodiny po jídle 3 větší množství pokud možno vypijte dopoledne, kdy tělo nejvíce vylučuje odpadní látky 4 množství vypité vody před jídlem a při jídle korigujte tak, abyste pokud možno do dvou hodin (každopádně do jedné hodiny) po jídle nepocítili žízeň

Proč nepít vodu po jídle?

Už poněkolikáté se ke mně dostala informace, že pití vody po jídle je úplný nesmysl. Zvláště pokud je voda studená. Šíří se spolu s tvrzením, že pokud se po jídle napijete vody, žaludeční šťávy se smíchají s vodou, a sníží se tak schopnost strávit potraviny. Vážně? Proč nepít vodu po jídle?

Proč pijte větší množství tekutin po jídle?

Pití většího množství tekutin po jídle může z dlouhodobého hlediska vyvolat různé disharmonie. Může dojít k ovlivnění přirozené hladiny kyselin a žluči, zředění trávicích šťáv a enzymů. Proto stejně jako při jídle pijte i po jídle po malých doušcích a více se napijte až minimálně půl hodiny po jídle.

Související příspěvky: