Jak zajistit jakost pitné vody podle zákona?

Obsah

Jak zajistit jakost pitné vody podle zákona?

Jak zajistit jakost pitné vody podle zákona?

V případě, že vlastník je zároveň provozovatelem, je povinnost zajistit jakost pitné vody záležitostí vlastníka. V případě, že pitnou vodu vyrábí jako součást své podnikatelské činnosti nějaká fyzická či právnická osoba z individuálního zdroje, tak má tato osoba povinnost provádět kontrolu kvality pitné vody podle této vyhlášky podle zákona.

Jak využít užitkovou vodu?

10 způsobů, jak využít užitkovou vodu 1 Splachování. Splachovat záchod čistou a pitnou vodou je jedním z největších hříchů moderní společnosti. 2 Zavlažování. Okrasné skalky, ovocné sady, zeleninové zahrady. Všechny rostliny potřebují (především v létě)... 3 Mytí (čehokoli). Auto, špinavé nářadí, podlaha, vana. 90% věcí v naší domácnosti snese umývání i dešťovou vodou. More ...

Co se týče pitné vody?

Pitná voda musí mít takové fyzikálně chemické vlastnosti, které nepředstavují ohrožení veřejného zdraví. Voda nesmí obsahovat žádné organismy a látky, které by v počtu nebo koncentraci mohly ohrožovat veřejné zdraví. Radiologické ukazatele řeší vyhláška 307/2002 k atomovému zákonu. U vodovodu je to kohoutek u spotřebitele.

Související příspěvky: