Co je hořčičný olej a jeho účinky?

Obsah

Co je hořčičný olej a jeho účinky?

Co je hořčičný olej a jeho účinky?

Hořčičný olej a jeho účinky: 1 snižuje riziko aterosklerózy 2 zvyšuje pružnost cév 3 brání ukládání cholesterolu v cévách 4 snižuje viskozitu krve 5 udržuje normální rovnováhu hormonů, 6 posiluje imunitní systém 7 snižuje únavu 8 na křečové žíly a žilky 9 posiluje a vyživuje vlasy ( i na roztřepené konečky ) 10 vhodné na suché vlasy, působí proti vzniku lupů

Co je panenský hořčičný olej?

Panenský hořčičný olej vzniká za studena lisováním semínek hořčice seté. Obsahuje mnoho důležitých vitaminů. Konkrétně jde o vitaminy A, K, P, E, B6, ale i další látky. Z hlediska konzumace jsou důležité i nenasycené mastné kyseliny, takže vám tento olej nebude zvyšovat hladinu cholesterolu, naopak pomůže jejímu snížení.

Co je hořčičný olej v indické kuchyni?

Málokdo však ví, že se z jejích semínek vyrábí také hořčičný olej, který je oblíbenou ingrediencí nacházející se v téměř každé indické kuchyni. Hořčičný olej má velmi prospěšné účinky na lidské zdraví a dá se používat jednak vnitřně, tedy v jídle, a také poslouží jako vnější prostředek k mazání pokožky, masážím a dalším procedurám.

Související příspěvky: