Jak odstoupit od smlouvy od smlouvy?

Obsah

Jak odstoupit od smlouvy od smlouvy?

Jak odstoupit od smlouvy od smlouvy?

Odstoupit od smlouvy můžete do 14 dnů od převzetí zboží resp. od jejího uzavření, pokud jde o poskytnutí služby. Klasickým příkladem může být objednání zboží přes e-shop, které se vám po dodání nelíbí. Takové zboží můžete vrátit zpět. Náklady spojené s odesláním však hradíte sami.

Jak uzavřít smlouvu po telefonu?

Podle platného občanského zákony k uzavření smlouvy po telefonu stačí jediné vaše ano. A nepoctiví prodejci toho rádi využívají. Smlouvu můžete uzavřít i po telefonu. Zásada „co není na papíře, jako by se nestalo“ totiž v tomto případě neplatí. Obsahem smlouvy je vše, co jste si odsouhlasili v průběhu hovoru.

Jak uzavřít smlouvu o budoucí 2019?

Smlouva o smlouvě budoucí 2019 1 • Smlouvou o smlouvě budoucí se nejméně jedna strana zavazuje uzavřít po vyzvání v ujednané lhůtě, jinak do jednoho... 2 • Zavázané straně vzniká povinnost uzavřít smlouvu bez zbytečného odkladu poté, co ji k tomu vyzve oprávněná strana v... 3 • Obsah budoucí smlouvy se určí podle účelu, který má uzavření budoucí smlouvy sledovat. Přitom se... More ...

Co se týkalo smlouvy o smlouvě budoucí?

Smlouva o smlouvě budoucí se nemusí týkat pouze obchodních transakcí, můžete si ji sjednat i v pracovněprávních vztazích. Opět se postupuje podle ustanovení občanského zákoníku pro uzavírání smlouvy o smlouvě budoucí (paragrafy 1785 až 1788).

Související příspěvky: