Jaké jsou první mrazíky pro rajčata?

Obsah

Jaké jsou první mrazíky pro rajčata?

Jaké jsou první mrazíky pro rajčata?

První mrazíky mohou přijít už v září a pro rajčata jsou posledním zvoněním. Ještě před jejich hlášeným příchodem byste měli sklidit všechno, co na záhonech máte. Jak při sklizni postupovat a jak to udělat, aby rajčata, která nestihla zčervenat, dozrála?

Jak sklízet zelená rajčata?

Jak sklízet zelená rajčata? Rostliny vytrhněte i s kořeny a zavěste v teplejší místnosti, kde budou plody postupně dozrávat. Plody, které se už vybarvují, sklízejte se stopkou, déle vydrží! Italští zelináři sklízejí celé hrozny rajčat a zavěšené je nechávají dozrát.

Jak zrání zelených rajčat uspíšit?

Chcete-li zrání zelených rajčat uspíšit, dopřejte jim společnost jablek, jež proces urychlí (jablka obsahují v nepatrném množství etylen, který podporuje vyzrávání), stejný efekt má pro rajčata i společnost banánu. Nedozrálá rajčata skladujte v nízkých přepravkách či lískách, dvě vrstvy postačí, abyste je mohli kontrolovat bez velkého přehrabování.

Jak si připravit čalamádu ze zelených rajčat?

4 Jak si připravit čalamádu ze zelených rajčat? 1 1díl zelených rajčat 2 1 díl červených paprik 3 1díl bílého zelí 4 1 díl cibule 5 3/4 l octa 6 4 l vody 7 300 g cukru 8 30 ks cukerinu 9 120 g soli 10 1 lžička hořčičného semínka 11 1 lžička celého pepře 12 1 lžička nového koření 13 1/2 lžičky hřebíčku More ...

Související příspěvky: