Jak zrušit pojištění?

Obsah

Jak zrušit pojištění?

Jak zrušit pojištění?

Zákon o pojistné smlouvě totiž přesně stanovuje, za jakých podmínek lze pojištění zrušit. My Vás všemi různými způsoby a možnostmi výpovědi rádi provedeme a pokusíme se Vám ujasnit, jak na výpověď pojištění. REKLAMA REKLAMA REKLAMA Pojištění-Přehledně.cz Změna pojišťovny je snadná, když víte jak na to...

Jak dlouho můžete požádat o zrušení pojištění?

Lidsky řečeno: Když si sjednáte pojištění, tak do 2 měsíců od chvíle, kdy jste pojištění sjednali, můžete požádat o jeho zrušení a to bez udání jakéhokoliv důvodu a pojišťovna jej musí zrušit, a to bez řečí. Žádost o zrušení pojišťovně pošlete tak, aby do 2 měsíců od data sjednání pojišťovně již skutečně Vaše žádost přišla.

Jak dlouho může pojistitel vypovědět soukromé pojištění?

Pojistitel nebo pojistník mohou soukromé pojištění vypovědět do 2 měsíců ode dne uzavření pojistné smlouvy. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.

Jak vypovědět pojištění pojišťoven?

Když platíte třeba pololetně nebo čtvrtletně, tak můžete vypovědět vždy k výročnímu dni ve čtvrtletí nebo pololetí, ale to umožňuje skutečně jen málokterá pojišťovna. Formulář pro výpověď pojištění tímto způsobem naleznete zde. Adresu, kam výpověď zaslat naleznete v našem seznamu pojišťoven.

Související příspěvky: