Jak zvýšit základní měsíční nájemné z bytu?

Obsah

Jak zvýšit základní měsíční nájemné z bytu?

Jak zvýšit základní měsíční nájemné z bytu?

Základní měsíční nájemné z bytu, případně upravené podle bodu 5, se po nabytí právní moci kolaudačního rozhodnutí o stavebních úp ravách zvýší, došlo-li k zateplení domu, které prokazatelně vedlo k úspoře tepla. Při určení rozsahu maximálního zvýšení základního měsíčního nájemného se postupuje takto:

Jaké je nájemné za předmět vybavení bytu?

Maximální nájemné za předmět vybavení bytu je: a) u předmětů, jejichž životnost dosud neuplynula ve výši vypočte né podle vzorce: Pořizovací náklady předmětu vybavení tvoří kupní cena a účelně vynaložené náklady na jeho dopravu a montáž v bytě.

Jak zvýšit základní měsíční nájemné v obci?

Maximální základní měsíční nájemné v obci se bude i nadále zvyšovat pomocí koeficientu Ki, vyjadřujícího průměrné měsíční tempo růstu úhrnného indexu cen stavebních prací v předchozím roce. Výši koeficientu Ki oznámí Ministerstvo financí v Cenovém věstníku do 1. března 2002.

Jak upravit nájemné v bytě?

2001 Ústavním soudem a za situace, kdy nebyl přijat zákon o nájemném z bytu, upravilo Ministerstvo financí postup při výpočtu maximálního a věcně usměrňovaného nájemného a cen služeb poskytovaných s užíváním bytu cenovým výměrem. Nájemné placené k 31. 12. 2001 zůstává v bytě s regulovaným nájemným zachováno jako maximální měsíční nájemné až do 30.

Související příspěvky: