Jak udělat změnu jména nebo příjmení?

Obsah

Jak udělat změnu jména nebo příjmení?

Jak udělat změnu jména nebo příjmení?

Pokud přemýšlíte o změně jména nebo příjmení, anebo si jen chcete další jméno přidat, poradíme vám, co je potřeba udělat a jak, aby tato změna proběhla hladce. V naší společnosti je obvyklé, že jméno a příjmení patří mezi základní prvky identifikace každého člověka.

Jaká je žádost ve věci změny jména nebo příjmení?

Žádost ve věci změny jména nebo příjmení musí zejména obsahovat jméno a příjmení (popř. rodné příjmení) žadatele, datum a místo narození, rodné číslo, místo trvalého pobytu žadatele. Dále uveďte jméno a příjmení, které chce v budoucnu užívat. Celá žádost by měla obsahovat důvody, které vedou k podání žádosti.

Jak se povolí změna příjmení?

změna příjmení se povolí zejména tehdy, jde-li o příjmení hanlivé, nebo směšné, nebo je-li pro to vážný důvod, změna příjmení se nepovolí, jestliže by změna byla v rozporu s potřebami a zájmy nezletilého dítěte, za trvání manželství může být změna příjmení povolena pouze na základě souhlasu obou manželů, mají-li manželé společné příjmení ...

Jak změnit jméno nebo příjmení žadatele?

Jakmile není ani takový pobyt znám, svoji žádost adresujte k projednání Úřadu městské části Praha 1. Žádost ve věci změny jména nebo příjmení musí zejména obsahovat jméno a příjmení (popř. rodné příjmení) žadatele, datum a místo narození, rodné číslo, místo trvalého pobytu žadatele. Dále uveďte jméno a příjmení, které chce v budoucnu užívat.

Související příspěvky: