Co je štípací sekera?

Obsah

Co je štípací sekera?

Co je štípací sekera?

Běžná štípací sekera je nářadí středního rozměru, které najdeme u každého domu, kde se topí dřevem v kotli nebo krbu, a právě o těchto nástrojích bude v dalších podkapitolách řeč. Kalač je velká sekera s delším topůrkem, na němž je nasazená širší násada.

Co se štípací sekery týče?

Co se ceny štípací sekery týče, tak hranice 1000 Kč je taková zlomová. Do 1000 Kč koupíte menší štípací sekery nebo kempinkové. Tyto levnější sekery se vyplatí koupit například na chatu, kam jedete jednou měsíčně na víkend a sekera tam není v takové permanenci.

Jak koupit značku štípací sekery?

Jakou značku štípací sekery koupit? U místních prodejců, v nejbližším železářství nebo hobby prodejně koupíte sekery výrobců, o kterých jste v životě neslyšeli, a není řečeno, že to budou špatné nástroje. Ověřenou kvalitou jsou ale kousky z dílen firmy Fiskars.

Jaká je velikost štípací sekery?

Velikost štípací sekery, ve smyslu délky násady je výrobci udávána ve velikostech S – XL nebo v centimetrech. Pokud si chcete výběr zjednodušit, tak při nákupu v kamenném obchodě můžete optimální velikost sekery zjistit tak, že ji uchopíte pod hlavou, natáhnete ruku před sebe a násadu budete mít vodorovně s rukou.

Související příspěvky: