Jak funguje solární ohřev bazénové vody?

Obsah

Jak funguje solární ohřev bazénové vody?

Jak funguje solární ohřev bazénové vody?

Solární ohřev bazénové vody je v principu jednoduchý. Solární panel se zapojí do filtračního okruhu za pískovou filtraci. Solárním ohřevem pak protéká přefiltrovaná voda z pískové filtrace, v solárním panelu se ohřeje a příjemně teplá se vrací zpět do bazénu. Průtok vody solárním ohřevem zajišťuje čerpadlo pískové filtrace.

Co je fotovoltaický ohřev vody?

Fotovoltaický ohřev vody je technicky poměrně jednoduché zařízení, které není připojené do sítě. Na střeše Vašeho domu máte umístěné fotovoltaické panely, které vyrábí elektřinu. Elektřina z panelů je dvěma kabely přiváděna přes regulátor přímo k topnému tělesu ve Vašem bojleru (zásobníku teplé vody).

Jak zvýšit teplotu vody v bazénu?

Průtok vody solárním ohřevem zajišťuje čerpadlo pískové filtrace. Solární ohřev dokáže zvýšit teplotu vody ve vašem bazénu až o 6 °C a díky tomu si můžete prodloužit koupací sezónu až o několik týdnů.

Co je solární systém svépomocí?

Solární ohřev vody svépomocí - samotížný systém. Samotížné solární systémy se nejčastěji montují na rekreačních objektech, chatách, táborech a podobně. Tyto solární systémy prodáváme se zásobníky v objemech od 120 do 300 litrů.

Související příspěvky: