Jaký je tlak při volnoběhu za studena?

Obsah

Jaký je tlak při volnoběhu za studena?

Jaký je tlak při volnoběhu za studena?

Přesto by se čísla při novém anebo dobře udržovaném motoru neměla výrazně lišit. Stěžejní pro nás přesto bude především měření za tepla, a to ideálně za provozní teploty. Pokud budeme vycházet z průměrných parametrů, tlak by se měl při volnoběhu za studena pohybovat zhruba na 3-3,5 bar.

Jakou funkci má tlak oleje?

Jakou funkci má tlak oleje? Tlak je tím, co samotný olej pobízí k pohybu po soustavě mazacích kanálů. Promazávání častí, které jsou při tvorbě mechanické energie nejvíce využívány, zvyšuje jejich odolnost, efektivitu a pochopitelně také životnost.

Jak se měří tlak motoru za studena?

Přesto by se čísla při novém anebo dobře udržovaném motoru neměla výrazně lišit. Stěžejní pro nás přesto bude především měření za tepla, a to ideálně za provozní teploty. Pokud budeme vycházet z průměrných parametrů, tlak by se měl při volnoběhu za studena pohybovat zhruba na 3-3,5 bar. Za tepla přibližně mezi 2-2,5 bar.

Co se děje při nízkém tlaku?

Při nízkém tlaku není vypumpováno dostatečné množství oleje, což snižuje tvorbu mazivosti a dochází ke tření při pohybu součástek. Následkem nízkého tlaku tedy může být klidně i zadřený motor. Důvodem špatného tlaku může být i špatný výběr motorového oleje, resp. viskozitní třídy (hustoty).

Související příspěvky: