Co obsahuje slunečnicová semena?

Obsah

Co obsahuje slunečnicová semena?

Co obsahuje slunečnicová semena?

Slunečnicová semena obsahuje minerály jako jsou vápník, měď a hořčík, které zabraňují ztrátě minerální hustoty kostí. Obsahují také vitamín E, který usnadňuje artritické bolesti. Měď obsažena v slunečnicových semenech pomáhá při zesíťování kolagenu a elastinu, které zajišťují pevnost a pružnost kloubů a kostí. 8. Zdraví pokožky

Jaké jsou semínka ze slunečnice?

Semínka ze slunečnice zaženou hlad a zároveň vám dodají řadu potřebných živin. Slunečnice je jednoletá rostlina, původem z středoamerického regionu. Rostlina slunečnice vytváří šedavé až bílé kuželovité semena s hladkým povrchem. Každá slunečnice obsahuje stovky semen, které obsahují vitamíny A, E a B1, kyselinu listovou a niacin.

Jaké jsou vlastnosti slunečnicových semínek?

Slunečnicová semena jsou vynikajícím zdrojem vitamínu E, antioxidantu rozpustného v tucích. Vitamín E neutralizuje účinky volných radikálů, což zabraňuje poškození tukových struktur a molekul. Protizánětlivé vlastnosti slunečnicových semínek zmírňují příznaky astmatu, osteoartritidy a revmatoidní artritidy.

Jaké jsou vitamíny slunečnicových semen?

Asi 100 gramů slunečnicových semen obsahuje okolo 35,17 gramů vitamínu E. Kromě toho májí také dobré množství mědi, manganu, selenu, hořčíku a fosforu. Součástí jsou také esenciální mastné kyseliny, jako jsou polynenasycené mastné kyseliny, kyselina linolová a kyselina olejová.

Související příspěvky: