Jak vybrat systém zachytávání dešťové vody?

Obsah

Jak vybrat systém zachytávání dešťové vody?

Jak vybrat systém zachytávání dešťové vody?

Pro zachytávání dešťové vody je v současnosti na trhu velký výběr retenčních nádrží a sběrných systémů. Pojďme se podívat na zachytávání dešťovky od základů – tedy od okapů. Nejprve bude nutné zvolit, jak složitý chcete systém a co od něj očekáváte.

Jak použít dešťovou vodu na zahradu?

Dešťovou vodu můžeme využít několika základními způsoby. Skvěle se hodí například k zavlažování rostlin. Dešťová voda je chudá na soli, a tak nedochází k zasolování půdy. Navíc neobsahuje chlor. Kromě toho je dešťová voda pro rostliny přirozená a pitná voda je příliš cenná na to, abychom s ní jen tak zalévali zahradu.

Kdy začne automatický sběrač dešťové vody přetékat?

Automatický sběrač dešťové vody: voda stéká po stěnách okapního svodu a poté, co se naplní sběrná nádoba, začne sběrač přetékat

Co jsou sběrače dešťové vody?

To „něco“ jsou sběrače (také odvaděče) dešťové vody. V základu můžeme sběrače rozdělit na manuálně ovládané klapky a automatické sběrače . Jaký je mezi nimi rozdíl? V případě klapek při dešti manuálně vyklopíme pohyblivou část odtokového dílce, ta uzavře okapový svod a voda bude odtékat klapkou například do připraveného sudu.

Související příspěvky: