Co je javorový sirup?

Obsah

Co je javorový sirup?

Co je javorový sirup?

Javorový sirup, tradiční pochoutka z Kanady Javorový sirup je dalším oblíbeným a zdravým sladidlem, které se získává z mízy cukrového javoru. Vyrábí se výhradně v Severní Americe.

Proč si jíst javorový sirup?

Já osobně mám javorový sirup ráda a občas si jím osladím kaši, ale dále jej nevyužívám. Snažím se jíst bez přídavků cukrů/sirupů/sladů, ale jednou za čas si jej v čisté formě dopřeji. Kupuji jen Grade A v Bio kvalitě a lahvička mi vydrží zhruba rok. Původní článek z 19. 3. 2012 Javorový sirup je nenápadnou a často přehlíženou potravinou.

Jaký je život javorového sirupu?

Zajímavosti o javorovém sirupu 1 Sirup se vyrábí tak, že se do dospělých stromů navrtá otvor, jímž míza vytéká ven. Na jeden litr sirupu je přitom... 2 Javor cukrový ( Acer saccharum) se může dožívat až 250 let. Mízu ovšem produkuje pouze v určitém období života, a to... 3 V současné době je hlavním dodavateem javorového sirupu Kanada, která vyrábí 80 % světové produkce. Jinak... More ...

Co se stane při kombinaci sody a javorového sirupu?

Při kombinaci sody a javorového sirupu dojde k navázání jejich molekul. Kombinace při zahřátí způsobí štěpení cukru a následné pohlcení sody a poté dojde k zásadité reakci a ke zničení rakovinové buňky. Pomocí javorového sirupu se "léčivo" dostane rychle a všude tam, kde by se jinak třeba ani nedostalo.

Související příspěvky: