Co obsahuje citrónová voda?

Obsah

Co obsahuje citrónová voda?

Co obsahuje citrónová voda?

Shrnutí: Citrónová voda obsahuje velké množství vitamínu C a jen velmi málo kalorií a cukrů. Navíc v ní najdeme také stopová množství kyseliny listové a draslíku. Citrónová voda navíc obsahuje další zdraví prospěšné látky. Je například velmi bohatým zdrojem látek zvaných flavonoidy.

Můžete si pít citrónovou vodu jako studený nápoj?

Citrónovou vodu můžete pít jako studený nebo teplý nápoj. Někdo si do tohoto nápoje přidává list máty peprné, citrónovou kůru nebo jiné přísady. Citrónová voda je velmi oblíbeným nápojem, protože se o ní tvrdí, že zlepšuje náladu, dodává energii, posiluje imunitní systém a pomáhá udržovat zdravé trávení. Takhle citrónová voda vypadá:

Můžete použít citrónovou vodu k léčbě ledvinových kamenů?

Pokud citrát draselný jako léčbu první volby nesnášíte dobře, můžete používat k léčbě ledvinových kamenů jenom citrónovou vodu, která také sama o sobě zvyšuje množství citrátů v moči ( 10, 13 ). Shrnutí: Studie potvrzují, že citrónová voda může pomoci v léčbě ledvinových kamenů.

Že citrónová voda pomáhá při hubnutí?

Říká se, že citrónová voda má řadu kladných účinků na vaše zdraví a že pomáhá při hubnutí. I někteří odborníci nedají na tento nápoj dopustit a existují dokonce ryze citrónové diety. Ale není to všechno jenom taková módní vlna?

Související příspěvky: