Jak připravit šťávu z rakytníku?

Obsah

Jak připravit šťávu z rakytníku?

Jak připravit šťávu z rakytníku?

POSTUP: Rakytník si rozmixujeme a vymačkáme z něj šťávu přes jemnou tkaninu. Zázvor si nastrouháme najemno, a také jej přes tkaninu vymačkáme. Ke šťávě z rakytníku a zázvoru přidáme šťávu z citronu, přimícháme med a je hotovo. Na lačno si dejte 1 lžíci sirupu rozmíchanou ve vodě. Kromě imunity podporuje i trávení, ...

Jak užívat surové plody rakytníku?

Užívání surových plodů rakytníku. Surové plody rakytníku řešetlákového je možné konzumovat přímo, nebo je zpracovat do různých produktů. Sušené plody se nejlépe dávkují ve formě čaje – stačí 1 čajová lžička denně do 250ml vody.

Jak se pěstování rakytníku sbírat?

Pokud se do pěstování rakytníku vrhnete, určitě vás bude zajímat, jak se vůbec dají plody rakytníku sbírat. Rakytník je totiž velmi trnitý a křehké plody vyrůstají s krátkou stopkou, velmi blízko sebe. Jejich sběr tedy není vůbec jednoduchý. Nejbezpečnější je větévky rakytníku ostříhat, poté dát do mrazáku a poté sesbírat zmrzlé plody.

Jak vyrobit Rakytníkový džem?

Z rakytníku můžete zkusit vyrobit rakytníkový džem, který pak můžete využít jak na pečivo, tak třeba ráno k snídani do jogurtu. Stejně skvělý je také tvaroh s rakytníkovým pyré. Výbornou vitamínovou bombou je rakytníkový sirup. Ten v zimě i na podzim pomůže bojovat proti chřipkám a nachlazení stejně jako tato zimní rakytníková vzpruha.

Související příspěvky: