Co je japonské zakrslé borovice?

Obsah

Co je japonské zakrslé borovice?

Co je japonské zakrslé borovice?

Typ Glauca japonské zakrslé borovice (pinus pumila) roste keřovitě a do výšky okolo 1 m, jehlice má šedomodré, často se uplatňuje také jako bonsaj. Borovice černá (pinus nigra) se pro svůj robustní růst hodí pouze do velkých zahrad.

Jak správně množit borovice?

Jak správně borovice množit 1 Prvním a nejdůležitějším krokem je výběr správné sazenice. Takové, které se bude ve vašem klimatu dařit. ... 2 Vyberte si, jakým způsobem a kde budete borovici pěstovat. Můžete použít sazenice v květináči nebo bez. ... 3 Kořeny zalívejte lehce. Ano, měly by být stále vlhké, ale ne ulité. Pokud jsou kořeny zapleteny do sebe, rozpleťte je, aby byly co nejvíce roztažené.

Jak pěstovat borovice?

Pěstujeme borovice – nenáročné jehličnany všech velikostí 1 Obecně o borovicích. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice... 2 Druhy borovic. V lesích a parcích nejčastěji potkáme borovici lesní (pinus sylvestris), borovici černou (pinus nigra)... 3 Jak správně borovice množit. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo... More ...

Jak přikrývat kořeny borovice?

Kořeny borovice vkládejte na dno díry opatrně a přikrývejte je hlínou. Zaplňte tak celou díru a jemně hlínu udusávejte lopatou (ne nohou). Po naplnění by hlína měla být srovnaná s okolní hlínou eventuálně o něco nižší, máte-li převážně suchou zeminu. Voda se tak dostane až ke kořenům.

Související příspěvky: