Co je máslo?

Obsah

Co je máslo?

Co je máslo?

Máslo je mléčný výrobek, který se vyrábí ze smetany s vysokým obsahem tuků (kolem 40%). Smetana se nalije do speciálního stloukacího válce, kde vzniká pevná složka, tedy máslo a „odpadní“ tekutá složka neboli podmáslí. I když se máslo vyrábí také například z mléka ovcí a koz, v tomto článku se zaměříme na máslo vyráběné z kravského mléka.

Jak použít arašídové máslo?

Použití arašídového másla 1 Arašídové máslo a zdraví. Arašídové máslo je velmi tučné, někdy je také nazýváno burákové. Tuky, které obsahuje, jsou... 2 Sušenky s arašídovým máslem. Technologický postup: Do misky prosejeme mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse... 3 Kuřecí nudličky s arašídovým máslem. Technologický postup: Kuřecí prsní či stehenní řízek nakrájíme na... More ...

Je máslo zdravé nebo ne?

Je máslo zdravé nebo ne? Ve výživě je jen málo kontroverznějších témat než máslo a zdraví. Zatímco někteří odborníci stále tvrdí, že máslo zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi a ucpává cévy, jiní říkají, že je naopak chutnou a zdravou potravinou, kterou se nemusíme bát zařadit do našeho jídelníčku.

Co obsahuje máslo?

Shrnutí: Máslo obsahuje butyrát, což je druh tuku, který zlepšuje zdraví trávicího traktu, zmírňuje projevy zánětu a pomáhá při hubnutí. Potvrzují to studie na lidech i na zvířatech. Máslo obsahuje velké množství nasycených tuků, které patří mezi lipidy, jejichž bohatým zdrojem jsou hlavně mléčné výrobky a maso.

Související příspěvky: