Jak těsnit vlašské ořechy?

Obsah

Jak těsnit vlašské ořechy?

Jak těsnit vlašské ořechy?

Použijte dobře těsnící uzavíratelnou plastovou krabičku nebo silný igelitový sáček. Nezapomeňte si označit datem, kdy jste vlašské ořechy zamrazili, a do dvanácti měsíců je spotřebujte. Po delší době totiž začínají ztrácet svoji typickou ořechovou chuť.

Čím jsou vlašské ořechy vyjímečné?

Čím jsou vlastně vlašské ořechy tak vyjímečné? 1 Z minerálních látek jsou bohaté na hořčík, fosfor a draslík 2 Obsahují také vitamíny B1 a B2, kyselinu listovou, vitamín E, betakaroten (provitamín A) a menší podíl vitamínu C 3 Kromě vitamínů a minerálních látek ještě ve “vlašácích” najdeme další látky prospěšné pro naše zdraví - polyfenoly -... More ...

Proč vyloupat vlašské ořechy?

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

Proč je vlašské ořechy stále při ruce?

Aby byly vlašské ořechy stále při ruce a nezabíraly příliš místa, skladujeme je obvykle už zbavené skořápek. Jak ale vyloupaná jádra správně uložit, aby zůstala chutná až několik měsíců? Způsobů je hned několik. To musíte ochutnat! Upečte si letos vynikající zasněžené ořechy, které zmizí z tácu s cukrovím jako první.

Související příspěvky: