Proč je smrkový sirup složitý?

Obsah

Proč je smrkový sirup složitý?

Proč je smrkový sirup složitý?

Přinášíme vám recept na smrkový sirup, který není vůbec složitý. Smrk je naším nejrozšířenějším jehličnatým stromem. Není proto divu, že mocnou léčivou sílu mladých smrkových výhonků znali už naši předci.

Jak použít hotový smrkový sirup?

Hotový smrkový sirup můžete užívat jak preventivně, tak i ve chvílích, kdy vás budou trápit nějaké výše zmiňované neduhy. Konzumovat se dá přímo, přidat ho ale můžete i do čaje nebo vody. Vhodný je i pro děti, které jeho chuť milují.

Jak použít smrkovou pryskyřici?

Tento jehličnatý strom je nejen oblíbeným vánočním doplňkem, ale má i mnoho přínosů pro zdraví člověka. Použít se dá jeho pryskyřice, jehličí i výhonky. Existuje také několik receptů, jak se dají smrkové produkty zpracovat. Doma si připravíte tinkturu, med, odvar, čaj nebo sirup.

Jak použít smrkové výhonky?

Použít se dá jeho pryskyřice, jehličí i výhonky. Existuje také několik receptů, jak se dají smrkové produkty zpracovat. Doma si připravíte tinkturu, med, odvar, čaj nebo sirup. K vnějšímu užití oceníte kupříkladu pleťové tonikum, koupel ze smrkového jehličí, masti nebo vlasové masky. Smrkové výhonky můžete jíst i jen tak syrové.

Související příspěvky: