Jak vylepšit skenovaný dokument?

Obsah

Jak vylepšit skenovaný dokument?

Jak vylepšit skenovaný dokument?

Vyberte možnost Nástroje > Skenování a OCR > Vylepšit > Naskenovaný dokument. Vyberte možnosti v sekundárním panelu nástrojů - klikněte na ikonu Nastavení a vyberte příslušné možnosti v dialogovém okně Vylepšit skenované PDF, a poté klikněte na tlačítko OK.

Jak začít s skenováním dokumentů?

Metoda 2 ze 3: Skenování vašich dokumentů 1 Otevřete skener. Jakmile máte váš skener k dispozici a je zapojen do vašeho počítače, můžete začít skenovat vaše dokumenty. 2 Umístěte položky na skenovací podložku nebo sklo. Umístěte stranu dokumentu, kterou chcete oskenovat dolů na sklo. 3 Otevřete váš skenovací software. Nyní, když je položka ve správné poloze, otevřete váš skenovací software ve vašem počítači.

Jak se zobrazí text ve skenovaných dokumentech?

Viz Rozpoznání textu ve skenovaných dokumentech. Pokud je tato možnost vybraná, zobrazí se po skenování dialogové okno Vlastnosti dokumentu. V dialogovém okně Vlastnosti dokumentu můžete do souboru PDF přidávat metadata nebo údaje o naskenovaném dokumentu. Vytváříte-li více souborů, můžete pro všechny zadat společná metadata.

Můžete-li skenovat více souborů PDF?

Chcete-li do souboru PDF skenovat více souborů, vyberte zaškrtávací pole Výzva ke skenování dalších stran. Kliknutím na Uložit nastavení uložte přednastavení a pak kliknutím na tlačítko křížku ( X) zavřete. Po výběru skeneru můžete dle svých požadavků vybrat nebo nastavit různé možnosti skenování. Vyberte nainstalovaný skener.

Související příspěvky: