Jak se zbavit travní plsti?

Obsah

Jak se zbavit travní plsti?

Jak se zbavit travní plsti?

Přitom dochází k odstranění právě zmíněné travní plsti a k masivnímu provzdušnění povrchu půdy. Nastavení vertikutace proveďte na rovné ploše tak, aby se nože pouze dotýkaly země. Příliš hluboké provzdušnění poškozuje trávník i stroj.

Jak opravit trávník?

Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem. Výmoly vyrovnejte rozřezáním travního koberce na kostky, ty odložte vedle opravovaného místa, výmol zasypejte kompostovou zeminou a drny vraťte zpět. Mechům a plevelům vstup zakázán! Ještě zbývá trávník přihnojit.

Jak hnojit trávník správně?

Častou chybou bývá chybné nebo dokonce žádné hnojení. Jak tedy hnojit trávník správně? Že by se trávník měl hnojit, ví asi každý, ale z mého soukromého průzkumu jsem zjistila, že dobrá čtvrtina lidí jej nehnojí vůbec nebo jen jednou za několik let.

Jak trávník přihnojit?

Ještě zbývá trávník přihnojit. Použijte plné granulované hnojivo typu NPK nebo trávníkové s dlouhodobým účinkem. Při použití NPK hnojiv dávejte pozor na to, aby plocha nebyla suchá, jinak můžete trávník velmi snadno popálit. Nejlepší je, když jej po provzdušnění necháte týden v klidu a přihnojíte po prvním dešti, kdy je půda nasáklá vodou.

Související příspěvky: