Co se týká vysokého krevního tlaku?

Obsah

Co se týká vysokého krevního tlaku?

Co se týká vysokého krevního tlaku?

Vysoký krevní tlak, neboli hypertenze, je nejčastějším a velmi nebezpečným onemocněním kardiovaskulárního systému. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl. Říká se mu tichý zabiják, a to z toho důvodu, že plno lidí se o svém vysokém tlaku dozví až při náhodné kontrole u lékaře.

Jaké jsou příznaky vysokého tlaku?

To je však na vysokém tlaku zrádné, neléčením se nemoc dále rozvíjí. Příznaky jsou: Vysoký krevní tlak, Bolest hlavy, Únava, Tlak na hrudi, Porucha spánku, Otok končetin, a další. Vysoký tlak – příčiny.

Jaké jsou hodnoty krevního tlaku u dospělého člověka?

Normální hodnoty krevního tlaku se u zdravého dospělého člověka pohybují kolem 120/80, o vysokém tlaku hovoříme, pokud má člověk hodnoty vyšší než 140/90 alespoň při dvou nezávislých měřeních.

Pokud se vám nepodaří vysoký krevní tlak snížit?

Nezapomeňte, pokud se vám ani po dvou měsících nepodaří vysoký krevní tlak snížit formou potravinových doplňků a volně dostupných léků, vyhledejte lékaře, a to i v dalších případech pokud: 1 trpíte obezitou, 2 máte vysoký krevní tlak v rodině 3 vaše hodnoty se nesnižují a zůstávají na horních hodnotách mezi 130-139 a dolních hodnotách 86-89. More ...

Související příspěvky: