Kdy hnojit trávník v listopadu?

Obsah

Kdy hnojit trávník v listopadu?

Kdy hnojit trávník v listopadu?

V listopadu je nejvyšší čas pohnojit naposledy trávník. V žádném případě ale nepoužívejte stejné hnojivo, kterým jste hnojili trávník v sezóně. Pro podzimní hnojení jsou určena speciální hnojiva s naprosto odlišným složením, která v době vegetačního klidu podporují především růst kořenového systému.

Jak se postarat o trávník v listopadu?

Jak se postarat v listopadu o trávník? Klesající teploty a úbytek denního světla mají za následek, že trávník již neroste tak jako například na jaře a připravuje se na zimu. Přesto to ale neznamená, že bychom se o trávník měli přestat starat. Interval sečení se nyní protahuje, proto není třeba sekat tolik pravidelně.

Jaké jsou hnojiva na trávník?

Pro podzimní hnojení jsou určena speciální hnojiva s naprosto odlišným složením, která v době vegetačního klidu podporují především růst kořenového systému. Pokud na podzim péči o trávník zanedbáte, na jaře bude třeba mnohem většího úsilí i delší doby k tomu, aby váš trávník získal opět exkluzívní vzhled.

Co je podzimní hnojivo?

Proto existuje speciální podzimní hnojivo , který obsahuje velké množství draslíku. Tráva se díky němu zocelí, pletiva vyzrají a trávník tak přečká zimu bez úhony. Na jaře se pak brzy obnoví. Podzimní hnojivo aplikujte od září do října, ať jste půdu provzdušnili, či nikoliv. Dávkujte přibližně 20 gramů na jeden čtvereční metr.

Související příspěvky: