Jak se ryba zakousla do močové trubice?

Obsah

Jak se ryba zakousla do močové trubice?

Jak se ryba zakousla do močové trubice?

Vklouzla mu do močové trubice, kde se zakousla. Mladík (známý jen pod iniciálami F.B.C.) okamžitě omdlel bolestí – ale i poté, co se probral, nebyl schopný rybku z citlivého místa dostat. Nakonec musel podstoupit složitou urologickou operaci – teprve skalpel dokázal rybu z jeho těla dostat.

Kdo byl zařazen do ryb?

Anatomie ryb 1 Původ a systematické zařazení ryb. Ryby jsou starobylou skupinou obratlovců, která se na Zemi objevila už ve starších prvohorách, v období zvaném silur, před více než 400 miliony let. 2 Vnější stavba rybího těla. Rybí tělo je obvykle vřetenovité, hydrodynamicky tvarované a skládá se z hlavy, trupu a ocasu. ... 3 Vnitřní stavba rybího těla. Ryby patří do kmene strunatců, jejichž oporou těla byla v dávných dobách relativně měkká chrupavčitá struna hřbetní.

Proč je proudový orgán důležitý pro ryby?

Proudový orgán. Tento orgán specifický právě pro ryby je schopen vnímat vlnění vody způsobené např. pohybem jiných objektů, dopadem předmětů na hladinu, nárazy proudu do překážek nebo i pohybem na břehu. Kanálky proudového orgánu jsou umístěny na hlavě a na bocích ryby.

Proč se ryby nejčastěji živí z žaber?

Ryby, kterými se nejčastěji živí, totiž močovinu vylučují ze svých žaber. Jenže o co víc bylo zpráv a historek, o to méně existuje doložených důkazů. Ten popsaný v úvodu článku je vlastně jediným, který pochází z moderní doby. Proto vzbudil velkou pozornost biologů i lékařů.

Související příspěvky: