Jak opravit vylomené větve?

Obsah

Jak opravit vylomené větve?

Jak opravit vylomené větve?

Například necháteli větve růst tak, že jsou slabé a dlouhé, patrně se vylomí. A když se to stane v místě, kde přirůstá ke kmeni nebo terminálu, poškození se většinou nedá napravit. Vylomené větve ihned odřízněte, aby se lom neprohluboval, a místo ošetřete stromovým balzámem.

Co může způsobit poškození stromu?

Kromě zničené úrody hrozí poškození stromu – v období plné mízy například poničené letorosty nebo sloupnutá kůra na výhonech, které se hůř hojí. Co s tím? Nezbývá nic jiného než takové výhony odstranit.

Jak ošetřit poškozené kmeny stromů?

Jak ošetřit poškozené kmeny a větve stromů 1 Mechanicky poškozený kmen. Jakékoli mechanické poškození kmene ovocných stromů se dobře hojí. Nemusíte tedy v podstatě... 2 Suché větve. Suché větve odřízneme v místě větevního kroužku, či zkrátíme na vodící větev a místo řezu ošetříme... 3 Poškození stromů krupobitím. Silné krupobití přináší ovocnářům a zahrádkářům velké problémy. More ...

Jaké jsou příčiny poškození stromu?

Kdybyste nechali na stromě roztřepené konce větví, mohly by zasychat a jsou-li blízko kmene, hrozí vznik nežádoucí dutiny. Starosti ovšem přináší také krupobití. Kromě zničené úrody hrozí poškození stromu – v období plné mízy například poničené letorosty nebo sloupnutá kůra na výhonech, které se hůř hojí.

Související příspěvky: