Jak nasušit šípky na zimu?

Obsah

Jak nasušit šípky na zimu?

Jak nasušit šípky na zimu?

Čas od času šípky prohlédněte, jestli náhodou neplesniví. Dalším způsobem, jak si šípky nasušit na zimu, je použití trouby. Je nejrychlejší, ale musíte si dát pozor, abyste plody nepřipálili. Teplotu nastavte na sedmdesát stupňů Celsia, šípky nasypte na plech vyložený pergamenem nebo pečicím papírem a vložte do trouby.

Jak dozrávají šípky?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů Nádherné lesklé rudé plody dozrávající na keřích šípkových růží nám oznamují, že pomalu přichází podzim.

Jak nasbírat šípky?

Jak je nasbírat a správně zpracovat? Je důležité trhat šípky v době, kdy jsou už dokonale zralé. Poznáte to tak, že budou mít krásně ostře červenou barvu, ale na dotek budou ještě stále tvrdé. Po rozpůlení byste měli vidět vrstvu červenooranžové dužiny a uvnitř žlutá semínka s jemnými, ale pichlavými chloupky. Změklé nebo nahnědlé plody nesbírejte.

Jak použít šípkový čaj?

Šípkový čaj 1 Plody je dobré rozdrtit, zalít vroucí vodou a louhovat asi 15 minut. 2 Můžete použít i opačný proces, čili zalít sušené šípky studenou vodou, dostatečně dlouho je louhovat a následně nechat... More ...

Související příspěvky: