Co má lněný olej protizánětlivé účinky?

Obsah

Co má lněný olej protizánětlivé účinky?

Co má lněný olej protizánětlivé účinky?

Shrnutí: Laboratorní studie a studie na zvířatech naznačují, že konzumace lněného oleje zlepšuje hydrataci a vzhled pokožky a pomáhá bojovat s některými kožními chorobami, jako je například dermatitida. Díky omega-3 mastným kyselinám má lněný olej protizánětlivé účinky.

Co obsahuje lněný olej?

Shrnutí: Lněný olej obsahuje kyselinu alfa-linolenovou, jednu z omega-3 mastných kyselin, které mají řadu kladných účinků na vaše zdraví. Přestože máme zatím k dispozici pouze výsledky laboratorních studií a studií na zvířatech, dosavadní výzkumy ukazují, že lněný olej potlačujerůst nádorových buněk.

Proč použít lněný olej na vaření?

Vezměte na vědomí, že lněný olej nelze používat na vaření a smažení, protože má nízký bod přepálení a při vyšších teplotách se rychle rozkládá na zdraví škodlivé látky ( 25 ). Kromě použití jako přísady do pokrmů můžete lněný olej nanést přímo na pokožku pro zlepšení jejího vzhledu, zdraví a hydratace.

Jaké jsou účinky lněného oleje?

Za těmito účinky lněného oleje stojí pravděpodobně vysoká koncentrace omega-3 mastných kyselin, protože užívání lněného oleje vede k podstatnému zvýšení hladiny omega-3 mastných kyselin v krvi ( 15 ).

Související příspěvky: