Jaká je vadná dioda v alternátoru?

Obsah

Jaká je vadná dioda v alternátoru?

Jaká je vadná dioda v alternátoru?

Například vadná dioda v diodovém můstku velmi často způsobí poškození statoru. Taktéž opotřebované ložisko v alternátoru bývá příčinou destrukce vnitřních částí alternátoru.

Kde je zavada v alternátoru?

Po usilovném pátrání jsem nakonec zjistil, že je zavada v alternátoru, a to konkrétně ve vadném signálu na kontaktu alternátoru WR (ALT-1), od kterého vede kabel do přístrojového panelu, kde jse spojen s kontrolkou pro NANEBÍJENÍ a zároveň přes diodu s kontrolkou pro CHYBĚJÍCÍ BRZDOVOU KAPALINU.

Jak se sledovat alternátor?

Sledování alternátoru 1 Podívejte se na měřič alternátoru. Pokud máte měřič napětí a proudu, odečtete z něj výstup alternátoru. 2 Poslouchejte při zapnutém motoru alternátor. Jsou-li špatná ložiska, můžete slyšet kvílivý zvuk vycházející z přední... 3 Zapněte rádio a vytočte motor. Rádio ztište, nebo přepněte na AM frekvenci, kde nehraje hudba. More ...

Jaké jsou měněné díly v alternátoru?

Mezi nejčastěji měněné díly v alternátoru patří regulátory a diodové můstky. Samozřejmě také spotřební materiál – uhlík alternátoru, ložisko či sběrný kroužek. Následkem poškození určitého ND může dojít k poškození dílu jiného. Například vadná dioda v diodovém můstku velmi často způsobí poškození statoru.

Související příspěvky: