Jaké jsou tlaky v hydraulickém systému?

Obsah

Jaké jsou tlaky v hydraulickém systému?

Jaké jsou tlaky v hydraulickém systému?

Tlaky v hydraulickém systému jsou obvykle nastaveny příliš vysoko. Představa je taková, že čím vyšší je tlak, tím rychleji stroj poběží. Podívejme se na následující skutečný případ, ke kterému došlo v jednom dřevozpracujícím závodě: Firma měla u jednoho mobilního zařízení vážné problémy srázy a úniky média.

Co jsou hydraulické mechanismy?

Hydraulické mechanismy jsou typu: hydrostatické (princip -- Pascalův zákon) hydrodynamické (proud kapaliny při změně směru) Problémy hydrauliky souvisí s potřebnou vysokou přesností prvků a čistotou hydraulické kapaliny. Vyšší cena však dává dokonalejší zařízení – snadná a širokorozsahová regulace rychlosti a sil.

Kdy dojde k problému s hydraulikou?

Když dojde k problému s hydraulikou, to poslední, co údržbář chce, je zdržovat se 15 nebo 20 minut hledáním příručky. Koneckonců, když se porouchá stroj, čas jsou peníze. Lepší je umístit větší schémata pod plexisklo vedle systému.

Co je hydraulická energie v akumulátorech?

Hydraulická energie je ve formě natlakované kapaliny uložena v akumulátorech. Většina systémů obsahuje automatický nebo manuální vypouštěcí ventil, který umožňuje vypuštění kapaliny pod vysokým tlakem z akumulátoru do nádrže, a tím snížení tlaku na nulu.

Související příspěvky: