Jak se zvětšují nákladní lodě?

Obsah

Jak se zvětšují nákladní lodě?

Jak se zvětšují nákladní lodě?

Součástí této strategie je i zvětšování velikosti plavidel: Čím větší loď, tím méně stojí doprava nákladu. Lodě se v posledních letech výrazně zvětšují – ještě před 30 lety uvezla největší nákladní loď jen 1600 kontejnerů, dnes je to desetinásobek. Marco Polo je dokonce větší než největší evropská válečná loď, letadlovka Charles de Gaulle.

Co je největší nákladní loď v Oscaru?

Zatímco MSC OSCAR má titul největší nákladní lodě z důvodu, že uveze o něco málo více kontejnerů, tento soupeř zas těsně vede na délku. Loď je dlouhá 400 metrů a široká 59 metrů.

Kdo je největší kontejnerová loď?

Obří letadlo Airbus A380 je opravdu monstrum. Na největší kontejnerovou loď by se jich však vešlo za sebe rovnou pět. Největší kontejnerová loď vyplula. Uvezla by tři Titaniky - Obrázek 3 Seznamte se s 396 metrů dlouhou lodí CMA Marco Polo, která váží stejně jako 340 největších airbusů.

Jaká je největší loď na světě?

Loď, která je o polovinu větší než Titanic (délka 269 metrů), vyrobila francouzská společnost CMA CGM. Slibuje si od ní, že by díky ní mohla porazit svého největšího konkurenta, dánskou firmu Maersk. Ta byla doposud majitelem 8 největších kontejnerových lodí na světě.

Související příspěvky: