Co jsou kardiostimulátory?

Obsah

Co jsou kardiostimulátory?

Co jsou kardiostimulátory?

Kardiostimulátory (KS) a implantabilní kardio vertery-defibrilátory (ICD) jsou přístroje k léčbě poruch srdečního rytmu a srdečního selhání (srdeční resynchronizační léčba – SRL).

Jak se věnovat kardiostimulátoru?

Život s kardiostimulátorem: Je plnohodnotný. Bez obav se můžete věnovat těmto činnostem: běžným domácím pracím, úklidu, sprchování, plavání, řízení automobilu, po poradě s lékařem můžete znovu pokračovat ve fyzické aktivitě /sportování, zahradničení, turistice/, provozování koníčků, sexuální aktivitě.

Co se týká kardiostimulátoru?

Jeho stimulace, jsou prováděny lékařem během operace. Lékař zvolí požadovaný režim a testuje ho. Pacient nemůže nezávisle provádět žádné změny. Použití kardiostimulátoru je omezeno na jeho zachování před mechanickou traumatizací. Všechno ostatní zařízení provádí nezávisle v automatickém režimu.

Jak používat umělý kardiostimulátor?

Jak používat kardiostimulátor? Mnoho pacientů, kteří mají nainstalovaný umělý kardiostimulátor, se zajímá, jak ho používat. Především je třeba poznamenat, že všechna nastavení týkající se fungování zařízení, tj. Jeho stimulace, jsou prováděny lékařem během operace.

Související příspěvky: