Jak zamrazit chléb?

Obsah

Jak zamrazit chléb?

Jak zamrazit chléb?

V takovém případě se můžete rozhodnout zamrazit chléb hned, jakmile z něj sníte požadované množství, dokud je stále čerstvý. Ze všeho nejdříve zabalte chleba do igelitu nebo alobalu. Právě tyto druhy obalů jsou ideální, jelikož zachytí přirozenou vlhkost chleba a tím ho chrání před vysušením a ztvrdnutím.

Jak udržovat jakost chleba v mrazničce?

Tímto způsobem zabalený chleba vložte do mrazničky. Sáček s chlebem si označte a uveďte na něj datum zamrazení, aby se z něj po čase nestala záhadná ledová kostka. Pro zachování požadované jakosti chleba je třeba udržovat v mrazničce teplotu – 18 °C. Chléb kypřený droždím a běžné pečivo si uchovají svoji jakost v mrazničce až po dobu šesti měsíců.

Jak dlouho musí chleba krájet rovně?

Chléb se musel krájet rovně, neboť „kdo se nesrovná s chlebem, ten se nesrovná ani s lidmi". Pokud je chleba správně upečený, měl by vydržet minimálně týden. Během uchovávání samozřejmě stárne. Střída ztrácí elastičnost a drobí se. Uvolňuje se voda, chléb vysychá.

Jak zastavit stárnutí chleba?

Správný nůž má být zoubkovaný, s dostatečně tenkým ostřím, protože se krájí řezáním, nikoliv tlačením na chleba. Stárnutí chleba lze zastavit zmrazením v umělohmotném obalu, ideálně při teplotách nižších než mínus 18 stupňů. Zmrazujte co nejčerstvější chléb, uchová si tak své vlastnosti po dobu několika týdnů až měsíců.

Související příspěvky: