Proč se hláška o viru v telefonu tváří?

Obsah

Proč se hláška o viru v telefonu tváří?

Proč se hláška o viru v telefonu tváří?

Hláška o viru v telefonu se tváří seriozně (byť její překlad do češtiny nebývá zdaleka dokonalý) a zpravidla také všemožně brání tomu, abyste ji opustili, zavřeli apod. Prostě vás chce donutit k tomu, abyste poslechli, co vám "radí".

Jak zjistit, zda byl váš telefon infikován virem?

Poznat, zda byl váš telefon s Androidem infikován virem, nebývá jednoduché, ale některá varovná znamení přehlédnout nelze. Na co si dávat pozor: Aplikace, které se chovají hodně nestabilně – Některé aplikace čas od času spadnou. Když ale zjistíte, že několik aplikací padá příliš často, v telefonu s Androidem možná máte virus.

Jak se zbavit hlášky ve vašem telefonu?

I když může hláška třeba rudě blikat, telefon možná vibruje a třeba se i může zdát, že se hlášky nemůžete zbavit, ještě to neznamená, že máte opravdu nějaký vážný problém. Ten ale můžete mít, pokud zpanikaříte a uděláte něco nevhodného. Takže - co teď? Je to virus ve vašem telefonu? Nebo jen nějaký podvod?

Co dělat, když máte chytrý telefon napaden virem?

Občas se to prostě stane: Brouzdáte na telefonu internetem a najednou se objeví hláška, že je váš chytrý telefon napaden virem. Základní rada, co dělat, je jednoduchá: Nepropadejte panice.

Související příspěvky: