Jak se zbavit kvasinek v víně?

Obsah

Jak se zbavit kvasinek v víně?

Jak se zbavit kvasinek v víně?

Většinou leží hned vedle kvasinek. Občas se stane, že na ovoci žijou i různé breberky, tedy mikroorganismy, které jsou ve víně nežádoucí a víno by nám zkazily. Například různé plísně. Abychom se jich zbavili, budeme muset do kvasu přidat syřidlo, případně vysířit kvasnou nádobu.

Proč je výroba vína složitá?

Výroba vína není nikterak složitá, ovšem zabere něco málo času, prostoru a na výsledné víno si budete muset pár týdnu počat, ale nepředbíhejme. Pojďme se nejprve podívat co na výrobu budeme potřebovat.

Jak použít vodu pro konzervaci vína?

Tato technika se používá už od samotného počátku výroby vína z dob dávných a je velmi účinnou technikou pro konzervaci vína. Jako poslední surovinu do vína budeme potřebovat vodu. Vodu je dobré vždy převařit aby se zbavila případných nežádoucích mikroorganismů. Pitnou voda z vodovodu si můžete být vždy jisti i pro výrobu vín.

Proč si vyrábět Domácí víno?

Pokud jste si ještě nikdy nevyráběli žádné domácí víno, připravili jsme pro vás přehledný článek o tom, co k výrobě budete potřebovat, jak postupovat a na co se připravit. Výroba vína není nikterak složitá, ovšem zabere něco málo času, prostoru a na výsledné víno si budete muset pár týdnu počat, ale nepředbíhejme.

Související příspěvky: