Může dojít ke kontaminaci syrového masa?

Obsah

Může dojít ke kontaminaci syrového masa?

Může dojít ke kontaminaci syrového masa?

Dále může ke kontaminaci dojít, pokud je syrové maso uloženo nad potravinami již připravenými ke konzumaci a šťáva z masa může odkapávat na jídlo ležící pod ním. Alimentární infekce jsou nejčastěji způsobeny bakteriemi, ale zdrojem mohou být také viry či parazité. Některé z hlavních zdrojů jsou popsány níže.

Co se nehodí do mletého masa?

Hovězí maso se nehodí jen do burgerů a na tatarák, připravíte z něj výborné masové kuličky, rychlé asijské stir-fry, chilli con carne nebo klasické bolognese. Super trik je rychlý vývar z mletého masa!

Jak vybrat mleté hovězí maso?

Mleté hovězí maso je potřeba vybírat s opatrností. Předbalené balíčky často nesou zavádějící název "výrobek z mletého masa", což znamená, že tam kromě masa najdete i další podivuhodné ingredience. Raději sáhněte po balíčku, na kterém je jednoduše napsáno "mleté maso".

Kdy začít otravu jídlem?

Příznaky otravy jídlem obvykle začínají během jednoho až dvou dnů od požití zkažené potraviny, avšak mohou začít kdykoli v období několika hodin až několika týdnů od požití potraviny. Ve většině případů tyto příznaky odezní během pár dní a dojde k úplnému uzdravení. Otravu jídlem lze většinou léčit doma, aniž by bylo nutné vyhledat lékařskou pomoc.

Související příspěvky: