Jaké jsou sazenice melounu vodního?

Obsah

Jaké jsou sazenice melounu vodního?

Jaké jsou sazenice melounu vodního?

Zdravé sazenice melounu vodního vysazujeme na záhon od poloviny května do sponu 90–120 × 40–50 cm. Optimálně vyvinutá sazenice má 3–4 pravé listy. Sazenice při výsadbě zasypeme zeminou až po první listy a ještě přihrneme zeminou. Rostliny budou mít bohatší kořenový systém, lépe budou růst a plodit.

Jak pěstovat melouny?

Pro úspěšné pěstování melounů je výhodné mulčování půdy černou netkanou textilií nebo černou polyetylénovou fólií, které prohřívají půdu, podporují rychlejší růst, šetří vláhu a brání zaplevelení. Pokud melouny nepěstujeme na textilii či fólii, půdu kolem roslin pravidelně kypříme a zbavujeme plevelů.

Jak začít pěstování melounu ve skleníku?

Pěstování melounu ve skleníku i v truhlíku 1 Příprava místa. Venkovní pěstování můžete zkusit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách... 2 Výsev. Standartně se doporučuje začít s výsevem v dubnu. Semínka melounu vložte do kelímků nebo sadbových květináčků... 3 Výsadba. Začátkem května začněte rostlinky pomalu otužovat, a po 15. květnu již vysazujte... More ...

Jak použít vodní meloun v letní kuchyni?

Poradíme, jak na to, abychom si vypěstovali vlastní bohatou úrodu, jaké odrůdy si vybrat, neboť vodní meloun není jenom červený s černými jadérky. A prozradíme recepty, jak vodní meloun využít v letní kuchyni.

Související příspěvky: