Co jsou účinky citronu na hubnutí?

Obsah

Co jsou účinky citronu na hubnutí?

Co jsou účinky citronu na hubnutí?

Další teorie vychází z toho, že za účinky citronu na hubnutí jsou odpovědné ostatní rostlinné látky, které citrony obsahují. Výzkumy ukazují, že rostlinné látky obsažené v citronu pomáhají při hubnutí (nebo fungují jako prevence proti tloustnutí) ( 12, 13 ).

Jaké jsou účinky citronů proti rakovině?

Konzumace citronů jako prevence rakoviny je rovněž podpořena výsledky některých studií na zvířatech, které prokázaly, že D-limonen (látka obsažená v citronovém oleji) působí proti rakovině ( 38, 39 ). V další studii byly zkoumány účinky látek b-kryptoxantin a hesperidin z mandarinek, které jsou rovněž obsaženy v citronech.

Které látky jsou obsaženy v citronech?

V další studii byly zkoumány účinky látek b-kryptoxantin a hesperidin z mandarinek, které jsou rovněž obsaženy v citronech. Výsledkem této studie bylo zjištění, že tyto látky brání tvorbě maligních nádorů na jazyku, v plicích a ve střevech hlodavců ( 40 ).

Může citrón přispívat k hubnutí?

Shrnutí: Studie na zvířatech potvrzují, že výtažky z citrónu mohou přispívat k hubnutí. Tyto účinky ale zatím nejsou potvrzeny studiemi na lidech. Ledvinové kameny jsou drobné kamínky, které se vytvoří přeměnou odpadních látek v ledvinách a vývodných cestách močových v krystaly. Jsou poměrně častým onemocněním a řada lidí jimi trpí opakovaně.

Související příspěvky: