Co se týče zubního plaku?

Obsah

Co se týče zubního plaku?

Co se týče zubního plaku?

Vytváří ze zubního plaku, na kterém se ukládají minerální látky ze slin a zbytků potravin. Stačí podcenit správné čištění zubů a hned se na nich usadí plak se škodlivými bakteriemi, které se podílejí na vzniku, mimo jiné, i zmíněného zubního kamene.

Jak se zbavit zubního kamene?

Nejoblíbenější rady, jak se zbavit zubního kamene 1 Citron nebo ocet. Internet: „Přiložte polovinu plátku citronu na plochu zubů, zavřete ústa a nechte několik minut působit. 2 Výplach úst MMS. Internet: „Ve vodě rozpusťte deset kapek MMS aktivovaných padesáti kapkami kyseliny citronové.“ Mineral Miracle Supplement (MMS) – jde o dvousložkový výrobek skládající se z chloritanu sodného a ... 3 Jedlá soda nebo jedlá soda a sůl. Internet: „Navlhčete si kartáček vodou a vložte ho do sáčku se sodou bikarbona, následně si jím vyčistěte zuby, jako kdybyste použili zubní pastu.“

Jak funguje dezinfekce octa na zubní kartáček?

Ocet dokonce funguje i jako dezinfekce na zubní kartáček. Přidejte do sklenice s vodou dvě lžíce octa a kartáček do ní namočte. Nechte ho tam několik sekund, poté ho vyndejte a důkladně vymyjte vodou. Alkohol spolehlivě zabije téměř všechny bakterie. Měl by mít však minimálně čtyřicet procent. Na dezinfekci se patrně nejvíce hodí slivovice.

Jak se zbavit bakterií na kartáčku?

Pokud se chcete snadno zbavit bakterií na kartáčku, nalijte vodu do menšího hrnce a uvařte ji. Horká voda zabije většinu bakterií. Pokud se vám nechce namáčet celý kartáček, nemusíte. Štětiny kartáčku polévejte několik minut převařenou vodou. Tuto proceduru nemusíte nutně dělat každý den, pokud se vám nechce, ale zhruba jednou týdně.

Související příspěvky: