Jaké jsou účinky kukuřice?

Obsah

Jaké jsou účinky kukuřice?

Jaké jsou účinky kukuřice?

Účinky kukuřice 1 chrání sítnici a přispívá k tomu, aby se zachovala zraková schopnost 2 ochraňuje tělo proti vstupu volných radikálů 3 snižuje riziko výskytu rakoviny, infarktu a mrtvice 4 má močopudný účinek 5 pomáhá efektivně při nateklé nohou, které bývá způsobeno zadržováním vody v těle.

Co je moučná kukuřice?

Moučná kukuřice ( Zea mays amylacea) má měkká zrna složená převážně ze škrobovin. Používá se k výrobě mouky na speciální pečivo (tortilly a podobně), bývá i barevná. U nás se nepěstuje, takže ji uvádím spíše pro zajímavost.

K čemu je kukuřice cukrová určena?

Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat. Přímo můžete kukuřice konzumovat vařené nebo v mladém stavu i syrové. Pokud palice kukuřice nezamrazíte, lze je uchovávat jen krátký čas, kukuřičný cukr se totiž při vyšších teplotách rychle proměňuje na škrob a zrna moučnatí.

Jak se pěstuje kukuřice na zrno?

Díky velkozrnné kukuřici přestali lidé za potravou kočovat a usadili se jako zemědělci. Na polích se ve velkém pěstuje kukuřice na zrno ( Zea mays indentata ), říká se jí krmná nebo také „koňský zub“, a sice pro podobnost semen se zuby koně.

Související příspěvky: